Τουρ. Οδηγός Αιτωλοακαρνανίας

【免費旅遊App】Τουρ. Οδηγός Αιτωλοακαρνανίας-APP點子

Τουριστικός Οδηγός Αιτωλοακαρνανίας:

- Προορισμοί

- Πολιτισμός

- Μνημεία

- Αξιοθέατα

【免費旅遊App】Τουρ. Οδηγός Αιτωλοακαρνανίας-APP點子

- Εκδηλώσεις

- Οδηγός

Η Αιτωλοακαρνανία καταλαμβάνει το Δυτικό τμήμα της Στερεάς Ελλάδος και είναι ένας από του Νομούς που αποτελούν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Προέκυψε από την ένωση των γεωγραφικών περιοχών της Αιτωλίας και της Ακαρνανίας, περιοχών με πλούσια ιστορία που χάνεται στα βάθη των χιλιετιών.

Πρωτεύουσα του Νομού είναι το Μεσολόγγι για ιστορικούς λόγους, ενώ μεγαλύτερη πόλη είναι το Αγρίνιο. Άλλες μεγάλες πόλεις είναι η Ναύπακτος, η Αμφιλοχία, ο Αστακός, η Βόνιτσα, το Θέρμο, το Αιτωλικό.

Ο Νομός έχοντας έκταση 5.461 τετρ. χιλιόμετρα και πληθυσμό 220.000 κατοίκους, είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση Νομός της Ελλάδος και έκτος σε πληθυσμό, συγκεντρώνοντας ποσοστό 2,2% του πληθυσμού της χώρας, ενώ παράγει το 1,6% του Ακ. Εθνικού Προϊόντος.

Ο Νομός συνορεύει με τους Νομούς Άρτας, Καρδίτσας, Ευρυτανίας, Φωκίδας και βρέχεται από το Ιόνιο Πέλαγος στα Δυτικά και τους Πατραϊκό, Κορινθιακό Κόλπο στα Νότια. Συνδέεται με την Πελοπόννησο μέ τη γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης, αλλά και με την πορθμειακή γραμμή Ρίου - Αντιρρίου.

Στην Αιτωλοακαρνανία βρίσκονται οι λίμνες Τριχωνίδα, Λυσιμαχία, Οζερός, Αμβρακία, οι τεχνιτές λίμνες Καστρακίου, Στράτου και Κρεμαστών, οι ποταμοί Αχελώος, Εύηνος και Μόρνος, οι οροσειρές του Παναιτωλικού, των Ακαρνανικών, του Αρακύνθου, των βουνών του Βάλτου και της Ναυπακτίας.

免費玩Τουρ. Οδηγός Αιτωλοακαρνανίας APP玩免費

免費玩Τουρ. Οδηγός Αιτωλοακαρνανίας App

Τουρ. Οδηγός Αιτωλοακαρνανίας APP LOGO

Τουρ. Οδηγός Αιτωλοακαρνανίας LOGO-APP點子

Τουρ. Οδηγός Αιτωλοακαρνανίας APP QRCode

Τουρ. Οδηγός Αιτωλοακαρνανίας QRCode-APP點子
熱門國家系統支援版本費用APP評分上架日期更新日期
未知Android
Google Play
1.1
App下載
免費
1970-01-012015-04-24